Aktualności · TOUR de POLOGNE · Archiwum · Spis artykułów · Galeria · Linki · Szukaj 17 Stycznia 2019
PATRON MEDIALNY
statystyka
JE?DZI? JAK SYLWESTER ! - rozmowa internautów z mistrzem
Jak? moc? (Watt) szed?e? pod Mt. Ventoux czy na s?ynnych górskich zmianach, gdy gubi?e? liderów pod czas Giro di Italia?

Sylwester Szmyd: ?rednia z Mont Ventoux 350 watt, przy czym ostatnie 7km gdzie troch? wyp?aszcza ?rednia 320 watt. Ci?gn?c na Giro jecha?em prawie zawsze ok 340-380 watt, przy 60kg wagi.

Jakie s? najcz??ciej stosowane przez Ciebie typy treningu w celu poprawienia jazdy pod gór?? Czy koncentrujesz si? na mo?liwie maksymalnym podniesieniu progu beztlenowego (4mmol)? Chyba w zesz?ym roku wspomina?e? o zmianach w kierunku zwi?kszenia obj?to?ci jazdy w zakresie przemian tlenowo – beztlenowych (strefa mieszana mi?dzy 2mmol – 4mmol) czy jak to zwa?.

Sylwester Szmyd: Je?d?? po górach... najlepszy sposób. Poza tym, jak nie wykonuje ?adnych ?wicze? w celu poprawy zmian rytmu czy si?y, je?d?? podjazdy raczej spokojnie, nie zbli?aj?c si? do progu beztlenowego, ten rodzaj pracy wykonuje na wy?cigach. Co jaki? czas jad? tylko podjazd blisko wspomnianych 4mmol., ale raczej nigdy go nie mijaj?c (poza powtórzeniami 40sek, max 1min gdzie dochodz? i do 600watt, przy 380watt/4mmol oko?o, w okresie przygotowawczym)

foto: www.corvospro.com
Szczególy
Jak wygl?da "zwyk?e" kolarskie ?niadanie przed ka?dym etapem wy?cigu lub d?u?szego treningu ?

Sylwester Szmyd: Przed wy?cigiem jem zawsze 2 bu?ki z szynk? i mas?em, omlet lub jajecznice i makaron lub ry?. Praktycznie zawsze tak samo, niezale?nie od etapu i wy?cigu. Przed treningami to ju? zale?y, cz?sto gotowane bia?ka jajek z tu?czykiem i do tego kilka sucharów, rzadziej kawa?ek chleba, ewentualnie jak du?o i ci??ko trenuje, p?atki (ale raczej nie z mlekiem).


Wi?cej na:Link
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.

Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.

Brak ocen.
Zapowiedzi
Brak zawartości dla tego panelu